Yu-Sin-Bellinge Taekwondo Klub

Bellinge Taekwondo Klub er en hæderkronet klub grundlagt i 1978, og er pr. 2020 blevet medlem af DGI. Klubben er samtidig en del af Chois venner, der fungerer som en undergruppe til DTaF.

Vores motto er ”Taekwondo for alle”, og vi vil favne alle udøvere. Hvis nogle har særlige fokusområder indenfor Taekwondo, prøver vi at inkludere dette i vores træning og støtter op omkring deres engagement. Vores indstilling er, at vi imellem medlemmerne har stor respekt for hinandens personligheder. Det afspejler sig også i vores trænings- og ledelsesstrategi, og det er grundlaget for kontinuitet i klubben.

Med udgangspunkt i vores motto ”Taekwondo for alle” prøver vi at minimere vores kontingent og ønsker at være blandt de billigste. Det er således en principsag for os, at vores instruktører er ulønnede. De gør det af lyst og kan ikke lade være. Alle vores instruktører har mange års erfaring både som udøvere og instruktører. Alle instruktører og bestyrelsesmedlemmer har godkendte børneattester som fornyes hvert år. Vores hjælpeinstruktører er som regel unge udøvere fra egne rækker. Vi finder det naturligt, at unge udøvere med ønske om at få instruktørerfaring indgår i uddannelsesforløb, der tilsigter udvikling af både Taekwondo og personlige kundskaber.

Vi lægger ekstra stor vægt på Taekwondo for børn og unge og har et specielt bæltesystem for børn, der tilgodeser deres niveau og behov for hyppige gradueringer for at bibeholde deres interesse. Systemet er anerkendt af Dansk Taekwondo Forbund (DTaF), som har belønnet os med certifikatet ”Den Gode Taekwondoklub for børn”, der revideres hvert andet år.

Vi elsker at se, når vores børn og unge udvikler sig. Det er dét, som driver værket. Mange af dem forbliver i klubben enten som voksne aktive udøvere, instruktører eller passive medlemmer, som deltager og bakker op om klubben i forbindelse med sociale arrangementer. Vi er en blanding af både nytilkomne og enkelte medlemmer, hvor op til tre generationer af familien har haft sin gang i klubben.

Vi er så heldige, at vi har et klublokale tilknyttet vores træningssal. Det giver mulighed for, at familiemedlemmer til udøvere kan komme hinanden ved over en kop kaffe. Lokalet er udstyret med div. underholdningsmedier, spil, bordtennisbord, billardbord, bordfodbold og airhockey. Der er således rig mulighed for at underholde de mindre familiemedlemmer. Lokalet er også omdrejningspunkt for mange af vores sociale arrangementer.

Det er vores holdning, at ingen forlader klubben, men blot cirkulerer i større kredsløb. Vi nyder at få besøg af tidligere medlemmer og synes, at det er bedre at tænke langsigtet end kortsigtet. Vi er altid åbne og sætter pris på at få besøg af udøvere fra andre klubber. Har andre klubber lyst, er vores instruktører også åbne for at komme ud som gæsteinstruktører eller forestå graduering.

Bellinge Taekwondo Klub har tilnavnet Yu-Sin, hvilket henfører til en gammel koreansk hærfører, der samlede Korea.

Yu-Sin-Bellinge Taekwondo Klub
Brændekildevej 31
5250 Odense SV

61 28 84 63      Kontakt@yu-sin.dk     Yu-Sin – Bellinge Taekwondo Klub