Børnehuset Lungstedvangen

Børnehuset Lungstedvangen er et integreret dagtilbud for børn i alderen fra 0-6 år og er en del af 8 børnehuse i Børneinstitution Rasmus Rask-Højme.

I Børnehuset Lungstedvangen har vi en vuggestuegruppe med 12 børn og 39-43 børn i børnehavegruppen.

Vi har i Lungstedvangen stor fokus på børnenes fællesskaber - fællesskabet i gruppen, fællesskabet blandt de yngste, de mellemste og de ældste børnehavebørn, pigernes og drengenes fællesskaber samt fællesskabet med den bedste ven.

Det er af stor vigtighed for os at give vores børn mulighed for at indgå i så mange fællesskaber som muligt, da det har stor betydning for udviklingen af børnenes selvværd samt generelle trivsel og læring. På den måde ved de, at de er betydningsfulde for nogen.

Vi har indrettet os i læringsmiljøer, hvor vi skaber gennemsigtighed for børnene således, at de er bevidste om, hvad der er hensigten i de forskellige miljøer, vi har i børnehuset.

Vi har indrettet vores læringsmiljøer på følgende måde; konstruktionsmiljøet, hvor børnene leger og fordyber sig i LEGO, byggeklodser etc., danserummet, som er et multifunktionelt miljø, hvor vi både kan løbe, danse samt fordybe os i det digitale læringsmiljø. I vores fællesrum har vi et kreativt læringsmiljø, hvor vi maler, klipper og klistrer samt har et læsemiljø, hvor vores børn og voksne i fællesskab kan fordybe sig i at læse historier.

Vuggestuen er indrettet med meget gulvplads og et stort tæppe, som indbyder til nærvær og tæthed samt små legemiljøer med biler og LEGO, dukke- og køkkenkrog med legehus og en madras. Derudover har vi indrettet et sansemotorisk læringsmiljø i forlængelse af vuggestuen, hvor primært vores vuggestuebørn og de yngste børnehavebørn kan fordybe sig i leg, motorik og bevægelse.

Derudover vægter vi vores udemiljø rigtig meget. Vi er ude hver dag, hvor vi fordyber os i leg på vores legeredskaber på de forskellige cykler og mooncars vi har, på fodboldbanen, i sandkassen eller ved vores bålplads.

Vi er i børnehuset Lungstedvangen særdeles opmærksomme på:

  • at alle børn er en del af et fællesskab.
  • at alle børn har rum til at lege og fordybe sig.
  • at der er en anerkendende tilgang til børn og voksne.

I er altid velkomne til at komme forbi Børnehuset Lungstedvangen for at lege på vores legeplads i weekenden eller komme ind i børnehuset for at få et indtryk af, hvad vi er for et børnehus.

Vi glæder os til at se jer.

ÅBNINGSTIDER
Mandag  06:15-16:30
Tirsdag 06:15-16:30
Onsdag 06:15-16:30
Torsdag 06:15-16:30
Fredag 06:15-16:15

Daglig pædagogisk leder
Steen Æbeløe Knudsen

Børnehuset Lungstedvangen
Lungstedvangen 2-6 
5250 Odense SV

+45 63 75 26 70   http://subsites.odense.dk/subsitesbi1/boerneinstitutionrasmusrask-hoejme/topmenu/boernehusene/boernehuset%20lungstedvangen